Welkom bij

Proost

Zierikzee

Een wereld vol

Wijnen

Uit alle landen

Een fijne selectie

Whisky's

Verkrijgbaar in de winkel

Een bijzonder speciaal

Bieren

Assortiment

Dry

January

Dry January

Lukt het jou, een maand lang zonder alcohol? Na een gezellige decembermaand met vaak een lekker drankje, word je in januari uitgedaagd om alcoholvrij te drinken. Gelukkig zijn er veel alternatieven zodat je niet met een glaasje spa rood in je hand hoeft te staan. Tegenwoordig is een alcoholvrije wijn geen druivensap meer en heeft alcoholvrij bier geen slecht imago meer. Zelfs gin is er in een alcoholvrije versie. Het moeilijkste aan alcoholvrij is misschien wel de gezelligheid, bij een avondje weg of een etentje met vrienden voegt een glas wijn, bier of een cocktail toch echt iets toe.

Dry January is ontstaan toen een Britse vrouw in 2011 een halve marathon wilde lopen maar niet van hard trainen hield. Ze besloot een maand niet te drinken om sneller fit te worden. Een jaar later wilde ze opnieuw meedoen en haar ervaringen delen. Ze klopte aan bij de organisatie Alcohol Concern en samen begonnen ze de actie Dry January, die in een rap tempo populair werd. In 2013 lieten 4350 Britten hun drankje staan in januari en in 2015 waren dat er al 50.000. En inmiddels is de trend dus ook overgewaaid naar Nederland.

Om jullie te helpen deze maand door te komen, hebben wij 2 makkelijke alcoholvrije cocktails, ook wel ‘mocktails’ of ‘virgin cocktails’ genoemd, op een rijtje gezet. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, een glas alcoholvrije bubbels met een scheutje Monin siroop bijvoorbeeld of een alcoholvrije gin met tonic. Ben jij nog op zoek naar iets anders? Laat het ons weten!


2 lekkere mocktail recepten:

Virgin Moscow Mule

Een klassieke cocktail maar dan zonder alcohol. Met het kruidige van gemberbier en een frisse smaak door de lime juice en soda water.


Wat heb je nodig:

 • 15 ml Rose’s Lime Juice
 • 30 ml Fever-Tree soda water
 • 100 ml Fever-Tree ginger beer

 • Hoe maak je het:

  Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en schenk de Rose’s lime juice erin. Schenk daarna de Fever-Tree soda water en ginger beer in en maak het af met een schijfje limoen en een takje munt.


  Vibrante & Tonic

  Een lekkere rosé champagne van hoge kwaliteit met een droge en zuivere smaak.


  Wat heb je nodig:

 • 75 ml Martini Vibrante
 • 75 ml Lobsters tonic

 • Hoe maak je het:

  Pak een coppa glas en vul met ijsblokjes, schenk de Martini Vibrante en Lobsters tonic in het glas en roer dit door elkaar. Garneer het glas met een schijfje sinaasappel.  Terug


  Nieuws Updates?

  Abonneer op onze nieuwsbrief om maandelijks nieuws, updates, speciale aanbiedingen en exclusieve kortingen te ontvangen.