Welkom bij

Proost

Zierikzee

Een fijne selectie

Whisky's

Verkrijgbaar in de winkel

Een bijzonder speciaal

Bieren

Assortiment

Een wereld vol

Wijnen

Uit alle landen

Een ruim aanbod smaakvolle

Cadeaus

Graag voor u ingepakt

Proost Zierikzee

Geniet, maar drink met mate

Geen 18, geen alcohol; het lijkt heel duidelijk, maar in werkelijkheid valt het toch best tegen.

Er zijn een heleboel regels die wij moeten hanteren met betrekking tot de verkoop van alcohol. Niet alleen in het algemeen, maar ook meer dan anders op het gebied van minderjarige en meerderjarige bezoekers van onze winkel. Hieronder volgen in het kort enkele belangrijke regels die misschien niet iedereen kent, maar waar wij ons wel aan moeten houden. Lees deze goed door en voorkom een teleurstelling bij een bezoek aan onze winkel.

 • Er wordt geen alcohol verkocht aan minderjarige personen: personen onder de 18 jaar;
 • Er wordt geen alcohol verkocht aan meerderjarige personen die samen met een minderjarig persoon zijn, die in of om het pand aanwezig is. Als voorbeeld: een ouder kan met een kind dat geen 18 jaar oud is geen alcohol kopen. Ook al is het een cadeautje voor vader, moeder, opa of oma, er kunnen geen uitzonderingen gemaakt worden;
 • Wij zijn verplicht om mensen tot een leeftijd van 25 jaar oud te vragen naar een legitimatiebewijs. Dit kan een identiteitskaart, rijbewijs of paspoort zijn.
 • Enkele tips:

 • Neem te allen tijde een geldig legitimatiebewijs mee, wij kunnen hier altijd om vragen. Ben je 18 jaar oud en je hebt geen legitimatie bij je, dan moeten wij helaas ‘nee’ verkopen.
 • Laat je legitimatiebewijs sowieso zien als je nog geen 25 jaar oud bent. We proberen echt heel veel te onthouden, maar we kunnen simpelweg niet van iedereen onthouden of die wel of niet meerderjarig is. Het scheelt veel tijd, vragen, discussie en wellicht teleurstelling.
 • Als laatste willen we jullie laten weten dat deze regels zijn opgesteld door de overheid. Deze regels moeten wij dus handhaven. Handhaven wij niet correct, dan kost dit ons een boete van €1360,-. Vallen wij in herhaling en gebeurt dit een tweede keer, dan is de boete ook twee keer zo hoog. Bij een derde keer moeten wij de winkel zelfs een week sluiten. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten!

  We hopen dus dat je je bewust bent van de regels, zodat we zo weinig mogelijk teleurgestelde gezichten zien. Wanneer we ons aan de regels houden, werkt dat voor beide kanten het prettigst.

  Dank jullie wel!

  Terug

  Nieuws Updates?

  Abonneer op onze nieuwsbrief om maandelijks nieuws, updates, speciale aanbiedingen en exclusieve kortingen te ontvangen.