Welkom bij

Proost

Zierikzee

Een wereld vol

Wijnen

Uit alle landen

Een fijne selectie

Whisky's

Verkrijgbaar in de winkel

Een bijzonder speciaal

Bieren

Assortiment

Nady's

Wijnreis

Nady's Wijnreis

Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt ben ik weer vaker in de winkel te zien. Na jaren op kantoor, vooral voor de groothandel, te hebben gewerkt, ben ik nu weer helemaal onderdeel van team Zierikzee! Nog steeds doe ik de administratie, maar daarnaast ben ik dus ook in de winkel aan het werk. Om meer kennis te hebben van onze zee aan dranken ga ik me daar meer in verdiepen.

Na jarenlang alleen zoet, zoeter, zoetst gedronken te hebben, lijkt het er op mijn 31e op, dat mijn smaak aan het veranderen is. Ik waardeer steeds meer andere smaken. Dit jaar ben ik zelfs koffie gaan drinken – zonder suiker – terwijl ik hiervoor alleen maar cappuccino dronk mét suiker.

Ik ga aan de slag met de wondere wereld van wijn. Toen ik 19 was heb ik een bekende wijncursus gevolgd, sven2, die inmiddels sden2 heet. Dit boek, wel vernieuwd uiteraard, heb ik er als rode draad weer bij gepakt. Nog steeds ga je in 24 lessen door dit boek heen en leer je van alles over wijnen. Destijds heb ik de theorie gehaald, maar helaas is daar heel veel van vervaagd, en het proeven ging helemaal mis, geen enkele wijn had ik goed. Het is net als een rijbewijs, je krijgt het certificaat alleen als je zowel voor je theorie als de praktijk bent geslaagd. De eerste 4 lessen gaan over het maken van wijn, wat overigens een heel bijzonder proces is. Maar ook over de wijngaarden, ligging, klimaat en een stukje geschiedenis. Hierna staat er elke les 1 wijngebied of wijnland centraal. De eerste les gaat over champagne, maar deze bewaar ik voor een later moment 😉

Ik wil graag opnieuw de wijnreis gaan maken, door onze eigen winkel heen als beginnend wijndrinker. Bij ieder gebied of land kies ik wijn(en) uit en ga deze proeven, daarna zal ik mijn ervaring hierover met jullie delen.


Eind van deze maand de eerste bestemming... Bordeaux

Terug


Nieuws Updates?

Abonneer op onze nieuwsbrief om maandelijks nieuws, updates, speciale aanbiedingen en exclusieve kortingen te ontvangen.