Welkom bij

Proost

Zierikzee

Een wereld vol

Wijnen

Uit alle landen

Een fijne selectie

Whisky's

Verkrijgbaar in de winkel

Een bijzonder speciaal

Bieren

Assortiment

Nady's

Wijnreis

Loire

Nady's Wijnreis - Loire

Deze keer ga ik de Loire ontdekken, dit gebied in het westen wordt ook de tuin van Frankrijk genoemd. Door het groene landschap en de vele kastelen heeft dit gebied deze bijnaam gekregen. Langs beide kanten van de rivier – de Loire – liggen de wijngaarden in een zeer langgerekt gebied. Door de noordelijke ligging zijn de zomers kort maar zonnig. De rivier houdt de warmte vast en verzacht daardoor de winters. Iets meer dan de helft van de productie is witte wijn, maar er worden ook rode, rosé en mousserende wijnen gemaakt. De Loire is onder te verdelen in 4 gebieden: 1. Le Pays Nantais dit gebied ligt aan de Atlantische Oceaan en staat bekend om de Muscadet wijnen. Deze worden vaak 'Sur Lie' gemaakt, dan rijpt de wijn op het bezinksel, dat elke dag wordt omgeroerd, dit zorgt ervoor dat de smaak van de wijn rijker en voller is. Ik heb een Muscadet Sur Lie uitgekozen om te proeven, lees hieronder wat ik vind van deze wijn. 2. Anjou-Samour: hier wordt van alles geproduceerd maar is onder andere bekend van de Rosé d'Anjou, een fruitige rosé met een zoete afdronk. Ook hiervan heb ik een wijn uitgekozen, lees hieronder meer. 3. Touraine: ook hier wordt een diversiteit aan wijnen geproduceerd. 4. Orléanais: hier wordt vooral droge witte wijn gemaakt van de Sauvignon Blanc druif, bekend zijn hier de Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon wijnen.

Wederom heb ik gekozen voor 2 wijnen, een rosé en een witte wijn. Als eerste de Rosé d'Anjou Ambroisie voor €6,99 per fles 75 cl. Hier was ik heel benieuwd naar, ik had er hoge verwachtingen van omdat dit wel in mijn straatje zal passen. En dat bleek zeker zo te zijn! Een heerlijk zachte, ronde wijn met veel rood fruit, een klein frisse tegenhanger en een zachte afdronk. Een heerlijke doordrinker. Ik kijk nu al uit naar een zomeravond met vriendinnen waar deze rosé echt niet mag ontbreken, een blijvertje dus!

Dan de witte wijn, van het wijnhuis “Chateau Langlois” Muscadet Sèrve et Maine Sur Lie voor €12,99 per fles 75 cl. Deze Muscadet wijnen staan erom bekend fantastisch te begeleiden bij vis en schaal- en schelpdieren. Dus ben ik ook de keuken ingegaan om een visstoofpotje te maken. Voordat we aan tafel zijn gegaan heb ik de wijn geproefd. Wat een mooie, volle, frisse wijn, ik proefde ook een heel klein vleugje zoet. De afdronk is zacht en vol. Echt een wijn met karakter. Daarna zijn we aan tafel gegaan en wat smaakte de wijn fantastisch bij de vis.


Eind maart de vierde bestemming... Elzas

Terug


Nieuws Updates?

Abonneer op onze nieuwsbrief om maandelijks nieuws, updates, speciale aanbiedingen en exclusieve kortingen te ontvangen.