Welkom bij

Proost

Zierikzee

Een fijne selectie

Whisky's

Verkrijgbaar in de winkel

Een bijzonder speciaal

Bieren

Assortiment

Een wereld vol

Wijnen

Uit alle landen

Feestelijke

Bubbels

Feestelijke Bubbels

De feestmaand van het jaar is er weer! Dan mogen mousserende wijnen natuurlijk niet ontbreken, er is niks feestelijker dan een glas bubbels.

Bijna iedereen kent de champagne wel, hij mag deze naam alleen dragen als hij ook daadwerkelijk uit het champagnegebied komt. Nog een bekende is de prosecco, welke uit Italië komt, hiervan zijn 2 soorten: frizzante met een subtiele bubbel en spumante die meer bruist. In Spanje wordt de cava gemaakt. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer wijnlanden die een mousserende wijn maken, vaak ‘sparkling’ genoemd. Vaak wordt de bubbel gedronken als aperitief of bij feestelijke momenten, met de jaarwisseling worden de meeste kurken de lucht in geschoten. Maar ze begeleiden zeker ook erg goed bij diverse gerechten zoals sushi, asperges, kip, garnalen, zalm maar ook een salade met geitenkaas. En natuurlijk weten we al jaren dat mousserende wijn ook erg lekker is bij oliebollen of appelbeignets. Mousserende wijnen kunnen hoofdzakelijk onderverdeeld worden in 2 soorten: brut, de droge variant en demi-sec, wat letterlijk ‘half-zoet’ betekent. Daarnaast zijn er nog meer soorten o.a. Blanc de Blancs, deze is van chardonnay druiven gemaakt en daardoor vaak fris en delicaat. Ook zijn er nog extra droge en extra zoete varianten, maar deze worden in kleine getalen gemaakt. Bijna ieder wijnhuis heeft tegenwoordig ook een rosé variant, niet alleen nóg feestelijker maar ook met een fruitig karakter.

Zet de wijn na aankoop in de koelkast, een mousserende wijn moet koud gedronken worden, om precies te zijn tussen de 8 en 10 graden. Maak een fles altijd voorzichtig open en richt nooit op iemand, de kurk komt door de druk namelijk erg hard uit de fles. Zorg ervoor dat de glazen klaarstaan, het meest gebruikte glas is de flûte, een smal hoog glas op een voet. Doordat het glas van boven weer smal toeloopt komt er minder zuurstof bij en dit zorgt ervoor dat de bubbels langer in het glas blijven zitten. Als er nog wijn in de fles zit, zet deze dan terug in de koelkast. De kurk past er daarna niet meer op, maar door een lepel op de kop in de fles te hangen blijven de bubbels langer in de fles zitten.

Wij hebben een aantal mooie flessen voor u geselecteerd!

Bollinger champagne 007

Dit jaar komt de nieuwe James Bond film nog niet uit, maar van deze karaktervolle champagne kunt u deze kerst wel genieten!


75 cl. voor € 51,99

Ayala Rosé Majeur

Een lekkere rosé champagne van hoge kwaliteit met een droge en zuivere smaak.


75 cl. voor € 44,99

Vintense Fine Bulles Blanc

Een alcoholvrije mousserende wijn, soepel en fris. Deze is ook als rosé verkrijgbaar.


75 cl. voor € 4,99

Salentein Blanc de Blancs

Niet alleen een fraaie fles om te zien, maar ook een heerlijk fruitig en elegante sparkling.


75 cl. voor € 15,99

Clos Amador Brut

Deze cava met elegante belletjes is lekker fris.


75 cl. voor € 9,99


Natuurlijk kan een glas bubbels nog feestelijker gemaakt worden, we hebben een paar cocktails op een rijtje gezet:

  • Eén van de bekendste is wel Kir Royale: doe een scheut crème de cassis in een glas en vul aan met de bubbels, garneer het glas met een framboos. Door de crème de cassis krijgt het geheel een zachtere smaak, bovendien staat het erg feestelijk door de rood/roze kleur. Weet u niet wat u met de rest van de crème de cassis moet? Kir Royale is ook kant en klaar te koop, nóg makkelijker. Maak deze cocktail alcoholvrij door frambozensiroop toe te voegen aan een alcoholvrije bubbel.

  • Mimosa: ga voor een champagne ontbijt! Dit is een lichte cocktail, dus dan is alcohol bij je ontbijt best een keer geoorloofd. Schenk eerst ongeveer 2/3 verse jus d’orange in een glas, vul aan met de bubbel, en garneer natuurlijk met een schijfje sinaasappel. Een lekker fris – maar zeker feestelijk – glas om de dag mee te beginnen. Ook deze cocktail kunt u alcoholvrij maken door bubbel te vervangen door een alcoholvrije versie.

  • Mag het wat meer tijd in beslag nemen, maak dan eens een scroppino, oftewel spoom. Misschien kent u deze wel als tussengerecht of dessert, ook goed te gebruiken voor het kerstdiner dus. Voor 1 glas: schep 2 bolletjes citroenijs in een blender, voeg 50 ml bubbels, 10 ml vodka, 10 ml limoncello toe en meng tot een romige massa. Giet dit in een flûte of martiniglas en maak het af met een citroenschijfje en een rietje.

  • Alle prijzen zijn geldig tot en met 31 december 2020.


    Terug

    Nieuws Updates?

    Abonneer op onze nieuwsbrief om maandelijks nieuws, updates, speciale aanbiedingen en exclusieve kortingen te ontvangen.